На Донбасі два українських військовослужбовця отримали поранення внаслідок обстрілів бойовиків / фото facebook.com/theministryofdefence.ua

Від початку доби бойовики російсько-окупаційних військ 5 разів обстріляли позиції Збройних сил Україні на Донбасі, двоє українських бійців дістали поранення.

Про це повідомляє прес-центр Об'єднаних сил на сторінці у Facebook.

"Протягом поточної доби, у період з опівночі до 18.00, противник обстріляв позиції наших військ 5 разів, два з яких – із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями", - наголосили в прес-центрі.

Відео дня

Читайте такожБойовики "ДНР" викрали начальника державної виконавчої служби з Волновахи

Зокрема, у смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти тричі обстріляли позиції українських захисників: з мінометів калібру 82 мм – біля населеного пункту Піски, зі станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів – в районі населеного пункту Водяне, з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу села Павлопіль.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник двічі обстріляв українських захисників з мінометів калібру 82 мм та протитанкового ракетного комплексу поблизу населеного пункту Кримське.

"Внаслідок обстрілів двоє військовослужбовців Об'єднаних сил дістали поранення", - наголошується в повідомленні.

Водночас підрозділи, на які здійснювався вогневий вплив, відповідали противнику зі штатного озброєння, яке не заборонене Мінськими угодами. Втрати противника уточнюються. Ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем українських військових, наголошують в штабі.

Як повідомляв УНІАН, командувач ООС заявив, що російські окупанти на Донбасі обстрілюють населені пункти з тих районів, куди не допускають спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.