REUTERS

Російські окупанти на Донбасі обстрілюють населені пункти з тих районів, куди не допускають спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Як прес-центр операції Об'єднаних сил повідомляє у Facebook, про це командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенанта Сергій Наєв сказав на зустрічі з делегацією СММ ОБСЄ на чолі з заступником голови місії Марком Етерінгтоном.

Читайте такожУ Раді відповіли на заклик ватажка "ДНР" до прямих переговорів

Відео дня

В ході зустрічі у Краматорську сторони обговорили ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил.

"Командувач Об'єднаних сил розповів іноземним спостерігачам про порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ, обстріли населених пунктів, створення перешкод патрулям ОБСЄ з боку представників збройних формувань РФ, показники фіксації порушень розміщення озброєння та засобів вогневого ураження поза межами місць зберігання та ліній відведення тощо", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, Наєв згадав про 7 випадків пошкодження внаслідок обстрілів з боку збройних формувань РФ житлових будинків.

"Особливу увагу Командувач приділив питанню обстрілів, які мали місце 18-19 лютого, коли по позиціях Об'єднаних сил було випущено 445 снарядів, що складає 51% від загальної кількості боєприпасів, застосованих російсько-окупаційними військами від початку року. Генерал-лейтенант Сергій Наєв підкреслив, що обстріли позицій Об'єднаних сил велися з району, обмеженому населеними пунктами Комсомольське, Кумачове, Новоазовськ та Саханка, куди, в порушення Мінських домовленостей, представники російсько-окупаційних військ не допускають патрулі СММ ОБСЄ", - повідомили у прес-центрі.