Окупанти приховано переміщують бойові броньовані машини до лінії зіткнення на відстань вогневого ураження, заявили в ЗСУ / УНІАН

Російсько-окупаційні війська в нічний час приховано переміщують бойові броньовані машини до лінії зіткнення на відстань вогневого ураження.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони України Максим Праута з посиланням на інформацію Головного управління розвідки оборонного відомства.

Читайте також«Хлібне перемир'я» на Донбасі: бойовики обстріляли українські позиції з мінометів та БМП

Відео дня

«Незважаючи на декларативні заяви керівництва російських окупаційних адміністрацій щодо дотримання Мінських домовленостей, противник продовжує порушувати вимоги щодо відведення озброєння від лінії зіткнення», - заявив він.

За словами Праути, на окремих напрямках у районах, заборонених для розміщення важкої техніки та озброєння, під виглядом проведення навчань продовжують перебувати 122-мм самохідні артилерійські установки «Гвоздика», 122-мм гаубиці Д-30 та 122-мм реактивні системи залпового вогню «Град» з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Крім того, як відзначив представник Міноборони, у нічний час противник приховано переміщує бойові броньовані машини до лінії зіткнення на відстань вогневого ураження позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Водночас, за словами Праути, у з’єднаннях і частинах російсько-окупаційних військ проводяться інтенсивні заходи підготовки корегувальників артилерійського вогню.