Ілюстрація REUTERS

Сьогодні бойовики на Донбасі двічі порушили заборону на використання зброї, одного українського військовослужбовця поранено внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці операції Об'єднаних сил у Facebook.

Читайте також«Йди звідси, окупант бісів»: українець осадив пропагандистів Кремля у Станиці Луганській (відео)

Відео дня

"Упродовж доби підрозділи ОС дотримуються сталого режиму припинення вогню. Натомість ворог двічі порушив заборону на використання будь-якої зброї. Збройні формування Російської Федерації та її найманці обстрілювали позиції українських підрозділів зі стрілецької зброї", - наголошується у зведенні.

Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник здійснив обстріл позицій Об'єднаних сил поблизу Водяного з напрямку Ужівки, а також в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції захисників були обстріляні неподалік Південного з напрямку шахти ім. Гагаріна.

"Внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої один військовослужбовець дістав поранення", - додали в штабі.

Також зазначається, що 4 серпня за підозрою в участі у складі збройних формувань Російської Федерації та її найманців було затримано та передано до правоохоронних органів трьох осіб. Крім того, напередодні 38 особам було відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Як повідомляв УНІАН, впродовж минулої доби, 4 серпня, окупанти на Донбасі 6 разів порушили режим припинення вогню.