Білецький стверджує, що ветерани мають при собі лише легальну зброю / фото УНІАН

Лідер "Національного корпусу" Андрій Білецький каже, що добровольці, які живуть у прифронтовому селищі Золоте-4, не вивезли, а перемістили зброю.

Читайте такожВ день візиту Зеленського на Донбас бойовики обстріляли позиції ОС понад 20 разів

"Зброя в ООС обмежується виключно у так званій "червоній зоні".  За наказом Зеленського вони оголосили  "червоною зоною" Золоте-4 тільки сьогодні вранці. Зброю нікуди не вивозили, а перемістили менше, ніж на кілометр, за межі "червоної зони", - заявив він "Українській правді".

Відео дня

Білецький стверджує, що ветерани мають при собі лише легальну зброю, адже "приїхали захищати територіальну цілісність країни". Лідер "Нацкорпусу" назвав зброю добровольців "засобами самооборони".

Білецький також назвав абсурдними заяви штабу ООС про нібито нелегальне перебування ветеранів  у Золотому-4. Керівник "Нацкорпусу" заявив, що це конституційне право громадян України – знаходитися у будь-якій її точці.

Раніше у поліції заявили, що ветерани-добровольці, які перебувають у Золотому-4 із легальною власною зброєю, вивезли її після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським та бесідою з поліцією.

Як повідомляв УНІАН, у суботу, 26 жовтня, президент України Володимир Зеленський відвідав Золоте-4, де зустрівся з добровольцями "Національного корпусу" і ветеранами полку "Азов", які перебувають там з початку жовтня, бо виступають проти розведення сил в цьому районі. У президента відбулася розмова з добровольцями на підвищених тонах. Після чого останні заявили, що не збираються залишати Золоте й не дозволять відведення військ.