На Донбасі за минулий рік при перетині КПВВ померли 27 осіб / фото УНІАН

Минулого року на контрольно-пропускних пунктах на лінії розмежування в Луганській і Донецькій областях померли 27 осіб.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив представник омбудсмена в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський.

Читайте такожЧоловік намагався провезти з ОРДЛО через КПВВ "Майорське" вибухівку (фото)

Відео дня

"За даними, які зібрані співробітниками представництва Офісу омбудсмена України в Луганській і Донецькій областях, за 2019 рік при перетині КПВВ в Луганській і Донецькій областях померли 27 осіб, в основному це люди похилого віку. Також за 2019 рік бригади екстреної медичної допомоги здійснили 290 виїздів (тобто раз на два дні) і надали медичну допомогу 301 людині", - написав він.

Представник омбудсмена додав, що сьогодні повторно направив листа голові Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павлу Кириленку і голові Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергію Гайдаю з проханням розглянути можливість забезпечення постійної присутності бригад екстреної медичної допомоги на КПВВ Луганської і Донецької областей.

Як повідомляв УНІАН, за даними СММ ОБСЄ, протягом 2019 року на Донбасі в результаті обстрілу і підриву вибухових на предметах загинули щонайменше 18 цивільних осіб з обох сторін фронту.