REUTERS

Міністр оборони Андрій Загороднюк заявив, що Україна виступає проти розведення сил на всій лінії зіткнення на Донбасі.

Читайте такожУкраїна і США виконають спостережний політ над Росією

Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода 9 лютого пізно ввечері.

Відео дня

«Ми дуже серйозно досліджували це питання і в Міноборони, і у Генштабі, і в інших силових відомствах, на засіданнях РНБО. Головним було те, що це, по-перше, суперечить Мінським угодам. Мінські угоди кажуть, що іноземні військові формування мають залишити Україну, а незаконні військові формування мають роззброїтися та розформуватися. Звичайно, що, якщо старі угоди замінюються новими, то нові мають більше пріоритету, а нові могли б казати про розведення. Тому ми фактично ускладнили б будь-які намагання реалізувати Мінські угоди в цій частині», - сказав міністр.

Він наголосив, що розведення жодним чином не змінює безпекову ситуаці на Донбасі. «Тому що, якщо є політична воля у тієї сторони до ескалації конфлікту, два кілометри особливої різниці не зроблять. Це не є проблема для снайперів, для диверсійно-розвідувальних груп», – наголосив Загороднюк.

Як повідомляв УНІАН, розведення сил української армії та окупаційних військ в районі Станиці Луганської відбулось у червні 2019 року, поблизу Золотого - наприкінці жовтня, в районі Богданівки і Петрівського – у листопаді.