Фото REUTERS

Упродовж поточної доби в зоні проведення операції Об’єднаних сил двоє українських військових загинули, сімох поранено, ще двоє дістали бойові травми.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС у вечірньому зведенні.

Читайте такожНа Донбасі з опівночі один український військовий загинув, ще 4 отримали пораненняРосійські окупанти обстріляли з протитанкового ракетного комплексу військовий вантажний автомобіль одного з підрозділів Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Піски.

«За уточненими даними, внаслідок влучання протитанкової керованої ракети один український захисник загинув на місці. Згодом ще один військовослужбовець помер від отриманих поранень. Сім військових зазнали поранення різного ступеня важкості, ще одного захисника госпіталізовано з бойовим травмуванням», – йдеться у повідомленні.

Окрім цього, внаслідок ворожого обстрілу позицій ОС ще один військовослужбовець дістав бойове травмування, додали в штабі.

Зазначається, що усім пораненим українським захисникам надається комплексна медична допомога у військово-медичних закладах.

З початку доби збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню. Так, п’ять обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід»: тричі поруч з населеним пунктом Піски – з протитанкового ракетного комплексу – 2 ракети, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; неподалік Новоселівки Другої – з міномета калібру 82 мм – 9 мін, а також з гранатометів різних систем; поруч з Авдіївкою – з міномета калібру 82 мм – 5 мін, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Також, за даними штабу, чотири обстріли противник здійснив у районі оперативно-тактичного угруповання «Північ»: двічі поблизу Оріхового – з мінометів калібру 120 мм ворог випустив 10 мін, з 82-мм міномету – 5 мін, а також вівся обстріл зі станкового протитанкового гранатомету; у районі Новоолександрівки – з міномета калібру 120 мм – 2 міни, а також три постріли зі станкового протитанкового гранатомета; неподалік населеного пункту Хутір Вільний – з мінометів калібру 82 мм – 10 мін, а також зафіксовано обстріли з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

«На усі ворожі обстріли підрозділи Об’єднаних сил прицільними вогневими ударами давали адекватну відповідь», – заявили в прес-центрі.

Раніше УНІАН повідомляв, що на Донеччині розпочато розслідування за фактом обстрілу підконтрольними Росії бойовиками санітарного автомобіля Збройних сил України.