Відкрите кримінальне провадження / штаб ООС

На Донеччині розпочато розслідування за фактом обстрілу підконтрольними Росії бойовиками санітарного автомобіля Збройних сил України.

Читайте такожБойовики на Донбасі 10 разів порушили режим тиші, поранено військовогоПро це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області.

У ході досудового розслідування встановлено, що 9 березня близько 12.50 в районі села Гнутове бойовики з безпілотного літального апарату скинули дві гранати на санітарний автомобіль 10-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ «Едельвейс», який мав зображення Червоного хреста на даху. Внаслідок ворожої атаки автомобіль зазнав пошкоджень.

Відео дня

За вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Вказані дії є грубим порушенням положень Конвенції про поліпшення долі поранених і хворих у діючих арміях від 12.08.1949 та Додаткового протоколу від 08.06.1977 (Протокол І).

Раніше УНІАН повідомляв, як бойовики, нехтуючи правилами Міжнародного гуманітарного права, обстріляли санітарний автомобіль з маркувальними емблемами Червоного хреста.