ПЛР-тести дозволять локалізувати місця, де нова хвороба могла проникнути в армію / фото facebook.com/backandalive

Українським військовим на Донбасі відправили тисячу наборів ПЛР-тестів, які дозволяють виявляти коронавірус на ранній безсимптомній фазі, коли людина становить найбільшу небезпеку для тих, хто поряд.

Про це повідомляє фонд "Повернись живим" на сторінці в Facebook.

У фонді зазначають, що саме масове використання ПЛР-тестів дозволило таким країнам, як Південна Корея, стримати, розтягнути в часі та знизити фатальність перебігу епідемії коронавірусу.

Відео дня

Читайте такожВійна з коронавірусом на фронті: "Спочатку треба перемогти "совок"

"Протягом наступного тижня військовими медиками буде зібрано біологічний матеріал. На той момент ми уже підготуємо холодильне обладнання, яке дозволить нам доставити цей матеріал назад до лабораторії. ПЛР-тести дозволять локалізувати місця, де нова хвороба могла проникнути в армію, і стримати її там, ізолювавши хворих (якщо вони є). Це буде перше в Україні масове превентивне тестування, зроблене з урахуванням досвіду інших країн", - повідомили працівники фонду.

Наголошується, що перше масове тестування відбудеться саме в армії завдяки пожертвам меценатів.

"Тестуватися будуть потенційні "31-ші пацієнти", тобто люди, зараження яких здатне призвести до надшвидкого розповсюдження хвороби. А саме: керівництво бригад і батальйонів та інші люди з великою кількістю соціальних контактів, і, найголовніше - військові медики. Результати тестування не будуть розголошуватися нашим фондом без згоди на те керівництва армії", - додається в повідомленні.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Міністерстві оборони України на час карантину створено Центр координації та взаємодії органів влади з військовим командуванням. Центр збиратиме інформацію щодо стану виконання заходів та ситуації у військах, військових вишах, організаціях, підпорядкованих Міноборони, щодо запобігання поширенню коронавірусу.