пограничники бинокль гпсу / dpsu.gov.ua

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомив прес-секретар Державної прикордонної служби Олег Слободян.

"Протягом тижня спостерігалась тенденція до збільшення фактів ведення повітряної розвідки російсько-терористичними військами як навпроти ділянок російсько-українського кордону, так і в зоні антитерористичної операції і на адміністративному кордоні з тимчасово окупованих Кримом", - зазначив Слободян.

Як зазначив представник Держприкордонслужби, з 3 грудня в смузі безпеки вздовж лінії бойових зіткнень і адмінкоронів з Кримом прикордонники зафіксували 17 безпілотних літальних апаратів.

Відео дня

При цьому він зазначив, що в останні два дні в Херсонській області прикордонники двічі фіксували польоти вертольотів Мі-8 Збройних сил Російської Федерації вздовж адмінкорону з Кримом без її перетину.

Читайте такожУ Міноборони заявили, що ЗСУ готові до непередбачуваних дій бойовиків на Донбасі

"Тільки протягом поточної доби 6 безпілотних літальних апаратів були виявлені на дільницях Донецького та Краматорського загонів", - сказав Слободян.

Прикордонники фіксували безпілотники і на російській території навпроти ділянок Луганського і Харківського загонів. "Повітряні об'єкти рухалися вздовж державного кордону на висоті близько 1 км", - сказав Слободян.

Російська сторона про здійснення моніторингових польотів встановленим порядком не повідомляла, додав він.

У свою чергу, як повідомив на брифінгу речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник, вчора в зоні АТО були виявлені 9 безпілотників, зокрема, поблизу Авдіївки і Маріуполя.

Читайте такожБойовики продовжують спроби проникнути в тили сил АТО - ІС