REUTERS

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) заявляють, що за добу у Донецькій та Луганській областях зафіксували близько 75 вибухів. Про це йдеться у звіті місії за період з 19.30 27 грудня до 19.30 28 грудня, опублікованому сьогодні на сайті ОБСЄ.

Читайте такожБойовики не дали місії ОБСЄ перевірити місце відведення важкого озброєння

"У Донецькій області Спеціальна моніторингова місія задокументувала більше порушень режиму припинення вогню, в тому числі більше вибухів (близько 70), якщо порівнювати з попереднім звітним періодом", - йдеться у звіті.

Відео дня

Зокрема, 28 грудня, спостерігачі, перебуваючи на залізничній станції у тимчасово окупованій бойовиками "ДНР" Ясинуватій впродовж 3,5 годин чули 13 вибухів з невизначеного типу озброєння на відстані 7-10 км з півночі та північного заходу, 35 пострілів - зі стрілецької зброї на відстані 2-3 км з північного заходу, а також 20 черг вогню зі стрілецької зброї та три вибухи з невизначеного озброєння на відстані 2-4 км з південного заходу.

Також місія, розміщуючись на південно-західній околиці Ясинуватої, зафіксувала 160 пострілів зі стрілецької зброї на відстані 1-2 км із заходу, південного заходу та півночі.

"У Луганській області Спеціальна моніторингова місія задокументувала більше порушень режиму припинення вогню, включаючи 5 вибухів, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом (один вибух)", - сказано у звіті.