У США працюють над відпровкою в Україну ракет ATACMS / скріншот

Адміністрація президента США Джо Байдена працює над тим, щоб надати Україні нові потужні балістичні ракети великої дальності, пише NBC News з посиланням на двох американських чиновників.

"Наприкінці минулого року США почали постачати Україні армійські тактичні ракетні системи, відомі як ATACMS, але досі вони постачали тільки старіші системи середньої дальності ATACMS. За словами чиновників, зараз США схиляються до відправки нової версії ракети більшої дальності, яка дозволить Україні завдати удару далі контрольованого Росією Кримського півострова", - йдеться у публікації.

Разом з тим, представники Міністерства оборони повідомили NBC News, що у США обмежений запас ATACMS і що вони навряд чи відправлять їх в Україну без грошей для поповнення запасів США.

Відео дня

За словами двох американських чиновників, якщо Конгрес схвалить збільшення фінансування України, США можуть включити системи ATACMS дальньої дії в один з перших пакетів військової допомоги. Чиновники додали, що також у США є готові до негайної відправки артилерійські боєприпаси.

Крім того, чиновники не виключили, що у разі подальшого блокування військової допомоги США можуть попросити союзників надати Україні ракети та поповнити запаси ATACMS.

Видання нагадує, що Адміністрація Байдена протягом останніх двох років відмовлялася відправляти Україні ракети великої дальності, оскільки офіційні особи побоювалися, що ЗСУ можуть використовувати їх для нанесення удару по Криму або по Росії, чим ескалюють конфлікт. Однак тепер їхня думка змінилася.

Ракети ATACMS для України - останні новини

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США планують утилізувати сотні установок ATACMS і ракет до них виробництва компанії Lockheed Martin, у яких закінчився термін придатності, витративши на це чималі гроші платників податків.

Однак, у Пентагоні цю інформацію спростували.

"Так, я бачив ці повідомлення в пресі. Це неправда. Ці повідомлення помилкові", - заявив представник Пентагону, генерал Патрік Райдер.

Вас також можуть зацікавити новини: