Росіяни знищили Бахмут / фото news.sky.com

Окупанти практично знищили Бахмут за останні кілька місяців. Про це свідчать супутникові знімки компанії Maxar, які публікує Skynews

Так, на опублікованих знімках високої роздільної здатності добре видно, як змінився міський ландшафт за рік – з травня 2022 по травень 2023. Видно масштабні руйнування, місто практично знищене.

"Ряди багатоквартирних будинків, шкіл, магазинів та іншої інфраструктури перетворилися на тліючі руїни. Частини міста, які рік тому були оточені деревами і парками, тепер повністю позбавлені всієї рослинності і покриті коричневою / червоною пилом і сміттям", – кажуть автори публікації.

Відео дня

Битва за Бахмут-останні новини

В останні кілька місяців саме Бахмут є найгарячішою точкою на фронті. За даними Генштабу ЗСУ, українські сили звільнили близько 20 кв.км у передмістях Бахмута за останні два тижні, але в самому Бахмуті ворога продовжує просування.

Через значну перевагу в артилерії і завдяки застосуванню авіації ворог може продавлювати українські сили в межах міста, але це супроводжується тотальними руйнуваннями. За словами українських бійців, ні про який прорив української оборони не йдеться.

Вас також можуть зацікавити новини: