Тривають запеклі бої за місто / Фото: Костянтин і Влада Ліберови

Російські окупанти, ймовірно, прорвалися до так званої "траси життя" ЗСУ 0506 у Бахмуті і зайняли позиції на відстані ведення стрілецького вогню, пише військово-політичний оглядач, OSINT-експерт Олександр Коваленко.

Ці ж позиції дозволяють ворогові вести спостереження за дорогою і наводити артилерію. Однак це вузький прорив, який ще можливо зупинити й нейтралізувати, додав Коваленко, уточнивши, що, можливо, це відбувається вже зараз, оскільки ситуація у Бахмуті дуже динамічна. 

За словами Коваленка, найгарячішим сектором у Бахмуті залишається північна частина міста. "У ЗСУ та окупантів в районі "Алеї троянд" пройшло кілька дуже жорстких заруб з почерговим успіхом", - написав експерт. 

Відео дня

Він зазначив, що саме в цю "алею" впираються основні вулиці, через які здійснюється вихід на головну ціль просування окупантів - вулицю Ювілейну, яка є міським продовженням артерії 0506, що йде через Хромове на Часів Яр. 

Разом з тим українські бійці продовжують тримати як вулицю Чайковського, так і контролюють буфер з вулиці Корсунського.

"У районі залізничного вокзалу у окупантів так само немає суттєвих успіхів... Передумов до кардинальної зміни ситуації немає", - написав Коваленко.

Бої за Бахмут - що відбувається на фронті

Згідно з вечірнім зведенням Генштабу ЗСУ, Росія активізувала бої на п'яти напрямках, відбито 40 атак ворога. Однак справжнє "пекло" відбувається у Бахмуті: окупанти кидають все у "м'ясні" штурми.

На думку Інституту вивчення війни, місто вже окуповане на близько 87,9%. Станом на минулу добу "вагнерівці", ймовірно, захопили район на північ від вулиці Весела, включаючи територію Бахмутської лікарні №2.

Вас також можуть зацікавити новини: