Ворог сконцентрував великі сили на захопленні Бахмута / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Заступник командира батальйону "Свобода" у складі 4-ї бригади оперативного призначення Нацгвардії Володимир Назаренко розповів про ситуацію у Бахмуті Донецької області. Російські окупанти продовжують концентрувати значні сили для захоплення міста, ворог щодня зазнає великих втрат. 

"Здається, що весь цей галас навколо весняного наступу російського мобілізованого мʼяса відбувається зараз в Бахмуті. Щодня ворог зазнає великих втрат. Якщо порахувати, то за вчора на одній із ділянок було знищено 20 російських окупантів. По всій ділянці фронту щодня ЗСУ ліквідовують понад 500 окупантів. Я вже не говорю про поранених. Тому, якщо порахувати скільки вони мобілізували росіян для війни, то з такими темпами їх вистачить на кілька місяців", – розповів військовий в ефірі телеканалу "Еспресо". 

Він зазначив, що росіяни сконцентрували всі залишки своїх сил на Донбасі. 

Відео дня

"Ми, бійці та офіцери ЗСУ, дуже уважно слідкуємо за заявами та інформацією від Генштабу про те, що є загроза наступу з Півночі та на Запоріжжя. Проте також бачимо інформацію, що зараз не спостерігається великого скупчення російських військ для масштабного наступу. Саме тому, ми вважаємо і бачимо, що ворог сконцентрував всі залишки своїх сил на Донеччині та Луганщині", – пояснив Назаренко. 

Бої за Бахмут

Лейтенант батальйону "Свобода" НГУ Роман Конон заявив, що ситуація на Бахмутському напрямку вкрай важка. Ворог наступає з небаченою раніше силою. Росіяни намагаються штурмувати Бахмут по кілька годин поспіль. 

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України Герой України генерал-полковник Олександр Сирський розкрив секрет героїчної оборони Бахмута від російських окупантів. Він наголосив, що Бахмутський район та саме місто нами готувались до оборони завчасно. 

Водночас військовий кореспондент Андрій Цаплієнко вважає, що Росія хоче в Бахмуті повторити той сценарій, який влаштувала у Сєверодонецьку: обрізати всі основні шляхи постачання до міста в надії, що ЗСУ звідти вийдуть.

Вас також можуть зацікавити новини: