Експерт зазначив, що росіянам потрібен Часів Яр, щоб продовжити свою окупацію / фото t.me/mod_russia

Російські окупанти не полишають спроб захопити Часів Яр. Місто їм потрібне для подальшого наступу на Краматорськ, Слов'янськ і Костянтинівку.

"Ворог із флангів, особливо в районі Іванівського, Андріївки, Кліщіївки намагається перехопити ініціативу. Це пов'язано з Часовим Яром. Ворог намагається відсунути наші війська на тому напрямку, де ми свого часу звільнили територію. Наступаючи на Часів Яр, для ворога вкрай важливо зробити плацдарм для наступу як по флангах, так і в лоб", - розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ефірі телемарафону.

При цьому він наголосив, що після того, як росіяни окупують Часів Яр, то рухатимуться в північному напрямку - в район Краматорська та Андрушківки, а на південному напрямку - до Вугледара, Курахового та Покровська, щоб зрештою вийти на адміністративні кордони Донецької області.

Відео дня

Бої за Часів Яр - останні новини

Представник угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин заявив, що Часів Яр перебуває під повним контролем Сил оборони України, але окупанти знищують місто КАБами.

При цьому командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади Юрій Федоренко заявив, що росіяни не зможуть захопити Часів Яр до 9 травня.

Зі свого боку військово-політичний оглядач групи Інформаційний спротив Олександр Коваленко вважає, що в напрямку Часова Яру складна ситуація. ЗСУ докладають усіх зусиль, щоб стримувати наступ окупантів, але військові зусилля росіян ще не досягли піку, у червні або на початку липня ворог може активізувати наступ.

Вас також можуть зацікавити новини: