У військовому керівництві РФ вже відбулися перестановки у відповідь на провал під Харковом / фото ua.depositphotos.com

Російський президент Володимир Путін сам дає накази генералам, які перебувають на полі бою в Україні, що натякає на неефективну командну структуру всередині Росії. 

Про це в коментарі CNN повідомили два джерела, поінформовані з даними американської та західної розвідок.

Є також серйозні розбіжності між російськими воєначальниками, які намагаються домовитися щодо того, як зосередити свої зусилля для укріплення оборонних рубежів. 

Відео дня

Попри заяви Росії про перекидання резервів на північний схід, Москва все ж обрала південь, де теж триває український наступ. 

У військовому керівництві РФ вже відбулися перестановки у відповідь на провал під Харковом, але, за словами джерел видання, структура командування стала ще більш безладною, ніж була раніше. 

Навіть якщо Росії вдасться конслідувати сили, вона буде обмежена у можливостях щось серйозно протиставити контрнаступу ЗСУ.

На думку експерта аналітичного центру CNA Майкла Кофмана, Росія, враховуючи її постійні проблеми з лініями постачання, комунікаціями і моральним духом, не здатна швидко перекинути нові резерви на поле бою в рамках оголошеної Путіним мобілізації.

"Часткова мобілізація, імовірно, не вплине на поле бою найближчими кількома місяцями, але може збільшити здатність Росії витримати цю війну, хоч і не змінить її хід", - сказав він.

Невдачі Росії у плануванні, комунікаціях і логістиці лише погіршилися після відступу з Харківської області. 

Мобілізація в Росії 

21 вересня Путін оголосив часткову мобілізацію в Росії - у першу чергу фахівців з бойовим досвідом чисельністю до 300 тисяч осіб.

Понад те, ЗМІ звертають увагу, що неопублікований для громадськості указ російського президента може дозволити керівництву РФ мобілізувати до 1 мільйона осіб

Водночас західні експерти сумніваються у здатності збройних сил Росії прийняти, навчити і забезпечити хоч би початково заявлену кількість новобранців.

Аналітики вважають, що мобілізація в Росії демонструє складне становище окупантів на полі бою, адже збіглась з військовою поразкою ЗС РФ під Харковом, а також не завадить контрнаступу ЗСУ у найближчій перспективі.

Водночас експертне середовище схиляється до думки, що першими мобілізують чоловіків на окупованих територіях України, як це було напередодні 24 лютого з ОРДЛО. 

Вас також можуть зацікавити новини: