Пригожин порушив кілька кремлівських табу / скріншот

Кремль терпить "плювки" від ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, намагаючись не сваритися з "патріотами", — але відвести загрозу революції це не допоможе. 

Про те, що означає поведінка "кухаря Путіна", пише в новій колонці для "МО" політолог і колишній спічрайтер російського лідера Аббас Галлямов.

"Тільки за останні 3-4 дні Пригожин порушив кілька кремлівських табу: в черговий раз змішав з брудом Міністерство оборони; заявив, що українці фактично перемагають; оголосив, що рушить "Вагнер" на Бєлгородську область, причому повідомив, що нічийого дозволу на це він питати не буде; посварився з Кадировим; самостійно вступив в переговори з керівництвом "групи терористів" з РДК, а тепер ще й заарештував підполковника російської армії, змусивши того зізнатися на камеру в обстрілі колони "Вагнера", - написав він.

Відео дня

Галлямов зазначив, що публічна активність Пригожина викликає все більше питань.

"Чому йому все це дозволяється? Як так виходить, що він досі на волі?"- зазначає Галлямов. - У російській політиці не залишилося, здавалося б, жодного правила, яке б не порушив господар "Вагнера". Проте йому все сходить з рук".

Виходить, що Путіну Пригожин потрібен більше, ніж Пригожину Путін, робить висновок експерт: "Президент намертво пов'язав свою долю з війною, а домогтися в ній якогось мало-мальськи прийнятного результату без "Вагнера" він вже не розраховує".

Він вважає, що проблема для Путіна є і в іншому.

"Режим просто не може дозволити собі репресій щодо представників "патріотичного" табору. Якщо цю публіку зараз ще й тиснути почати, так вона, недовго думаючи, переметнеться до опозиції". Щоб прихильники Пригожина і Навального не опинилися в одному таборі, Кремль змушений терпіти плювки "патріотів", - зазначив політолог.

Спроба Путіна через 9 місяців переобратися всупереч бажанню громадян викличе негативні емоції в протилежних таборах. Історія Болотної може повторитися, пророкує експерт.

Останні висловлювання Пригожина

Ватажок "Групи Вагнера" Євген Пригожин заявив, що російські окупаційні війська втратили контроль над частиною села Берхівка, розташованого на північний захід від Бахмута.

Раніше він опублікував рапорт, в якому військовослужбовців армії РФ звинувачують у мінуванні доріг та обстрілі найманців.