Маск нібито сказав, що Путін готовий досягти своїх цілей "незважаючи ні на що" / фото ua.depositphotos.com

Оновлено: у своєму Twitter Маск спростував інформацію про недавню бесіду з Путіним. Він зазначив, що говорив з диктатором близько 18 місяців тому.

Ілон Маск говорив безпосередньо з президентом РФ Володимиром Путіним, перш ніж опублікувати свої скандальні пости в Twitter про Україну. 

Про це повідомляє видання Vice, яке отримало доступ до закритої розсилки від засновника Eurasia Group Яна Бреммера.

Відео дня

"У розсилці, розісланій підписникам Eurasia Group, Ян Бреммер написав, що генеральний директор Tesla Маск сказав йому, що Путін "готовий до переговорів", але тільки в тому випадку, якщо Крим залишиться російським, якщо Україна прийме форму постійного нейтралітету і Україна визнає анексію Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей", - вказує видання. 

Крім цього, Маск нібито сказав, що Путін готовий досягти своїх цілей "незважаючи ні на що", навіть включаючи можливість нанесення ядерного удару, якщо ЗСУ зайдуть до тимчасово окупованого РФ Криму. Саме тому засновник Tesla нібито вирішив "зробити все, щоб уникнути такого результату".

За інформацією видання, Бреммер також повідомив, що Маск відмовився від запиту України на активацію Starlink в Криму. 

Ілон Маск і його "мирний план" щодо України: що відомо

3 жовтня Ілон Маск примудрився зіпсувати репутацію одним твіттом. Він запропонував Україні віддати Крим і потонув у критиці. Інженер написав, що мир може наступити після того, як Україна відмовиться від тимчасово окупованого РФ півострова, який, за його словами, нібито був "помилково" переданий нашій країні Хрущовим.

В ОП відповіли Ілону Маску на його пропозицію "миру" з Росією:

"Україна звільняє свої території. Включно з анексованим Кримом. Росія проходить демілітаризацію, обов'язкову денуклеаризацію і більше не може загрожувати іншим. Військові злочинці піддаються Міжнародному трибуналу", - зазначив Подоляк.

На скандальний пост Маска відреагував і президент України Володимир Зеленський. Він опублікував опитування "Який Ілон Маск Вам подобається більше?"з двома варіантами відповіді:" той, що підтримує Україну "і"той, що підтримує Росію". Після цього мережа вибухнула мемами про заяву Маска.

Потім Маск вирішив виправдатися за скандальний "мирний" план і заявив, що "підтримує Україну". Політолог Піонтковський розповів, хто може стояти за заявами інженера і вказав на "дбайливу руку КДБ".

Вас також можуть зацікавити новини: