Зеленський розповів про засідання Ставки / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський повідомляє, що наступного тижня буде підготовлено комплексний план з мобілізації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський сказав на спільній прес-конференції з президентом Латвії Едгарсом Рінкевічсом у Києві. Він зазначив, що питання мобілізації є складним і дуже актуальним. У більш ширшому розумінні, це питання стосується ТЦК, ВЛК, демобілізації і власне мобілізації.

Як повідомив Зеленський, сьогодні відбулася комплексна доповідь про те, які існують виклики, як вирішити поточні питання, що треба зробити, які внести законодавчі зміни і хто повинен це зробити. 

"Є якісь рішення, які одразу ми вирішили, скажу вам чесно. Але я хотів би, щоби люди розуміли увесь план дій - куди ми йдемо з цим, які виклики, щоб люди бачили. В мобілізації дуже важливо, щоб знаєте - як із пункту "А" в пункт "Б". Щоб не було, що ми тільки розуміємо із пункту "А" і розуміємо куди ми вийшли. Нам потрібно знати, куди ми повинні прийти, коли, якими силами. Тому комплесний план з цього питання буде на наступному тижні", - наголосив президент.

Глава держави додав, що завдання поставлено Головнокомандувачу Збройних сил Валерію Залужному і міністру оборони Рустему Умєрову, а також прем'єр-міністру Денису Шмигалю, бо ще є економічні питання. "Вони будуть все комплексно доповідати на наступному тижні", - відзначив Зеленський.

Ставка 24 листопада: що відомо

Нагадаємо, сьогодні Зеленський повідомив, що під час засідання Ставки Верховного Головнокомандувача розглядалися складні питання.

За його словами, йшлося про мобілізацію, демобілізацію, роботу територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки та військово-лікарських комісій, а також ротацію та строковиків.

Він заслухав доповіді міністра оборони, Головкома, начальника Генштабу, міністра охорони здоров’я, очільника МВС, міністра закордонних справ, директора ДБР та першого заступника міністра оборони.

Вас також можуть зацікавити новини: