Стали відомі деталі знищення ворожого корабля "Аскольд" / колаж УНІАН зі скріншотів

Російський малий ракетний корабель "Аскольд" був уражений у Керчі (тимчасово окупований ворогом Крим) після того, як координати борту "злив" Збройним силам України командир МРК "Інгушетія" 41 бригади ракетних кораблів і катерів ворожого Чорноморського флоту Олександр Єрмоленко.

За координати "Аскольда" Єрмоленко мали дати 1 000 доларів, але він "сторгувався до 1 500", повідомляє Telegram-канал "Крымский ветер". "Координати розташування "Аскольда" злив командир малого ракетного корабля "Інгушетія"... Єрмоленко. Сам Олександр Єрмоленко (в.ч. 72165, Севастополь) - корінний кримчанин з Севастополя", - наголошується на каналі.

За даними каналу, можлива причина співпраці Єрмоленка з українською стороною - "кошмари, в яких його переслідували загиблі від ударів мирні жителі України".

Відео дня

У мережі з'явилися подробиці знищення ворожого корабля "Аскольд" / фото t.me/Crimeanwind

Журналісти зазначили, що саме під командуванням Єрмоленка екіпаж МРК "Інгушетія" запускав крилаті ракети "Калібр" по українських цивільних об'єктах.

Стали відомі деталі знищення ворожого корабля "Аскольд" / фото t.me/Crimeanwind

У відкритих джерелах йдеться, що Єрмоленко є капітаном 2 рангу, він став командиром корабля "Інгушетія" у 2019 році.

Важливі новини про морські втрати Росії - зараз це варто знати:

4 листопада в Криму чули потужні вибухи. Пізніше стало відомо, що в Керчі крилаті ракети атакували інфраструктуру суднобудівного заводу "Залив", і отримав пошкодження МРК "Аскольд". Пошкодження корабля можна побачити на супутникових знімках. Варто зазначити, що ворожий борт після "прильоту" залишився на плаву.

Нагадаємо, станом на 9 листопада 2023 року Росія зазнала серйозних морських втрат - вже знищено 20 кораблів/катерів (у тому числі флагман ЧФ РФ ракетний крейсер "Москва"), а також один підводний човен.

Вас також можуть зацікавити новини: