З'явилося супутникове фото пошкодженого корабля РФ під назвою "Аскольд" / колаж УНІАН з фото Planet Labs/t.me/cxemu та скріншоту

Унаслідок ракетного удару по суднобудівному заводу "Залив", який знаходиться в Криму в Керчі, ворожий малий ракетний корабель "Аскольд" (тип - "Каракурт", є носієм крилатих ракет "Калібр") отримав ушкодження.

Про те, що вороже судно пошкоджено, свідчить супутниковий знімок Planet Labs за неділю, 5 листопада, який опублікував проект "Радіо Свободи" під назвою "Схеми" у своєму каналі в Telegram.

Фото з супутника вже прокоментував капітан 1-го рангу запасу Військово-морських сил Збройних сил України Андрій Риженко. Офіцер зазначив, що, судячи зі знімка, ракетний корабель "Аскольд" знаходиться на плаву, але його верхня частина "помітно пошкоджена".

Відео дня
Опубліковано супутникове фото пошкодженого ворожого борта типу "Каракурт" / фото Planet Labs/t.me/cxemu

"За моїми даними, на 4 листопада у Керчі на момент вибухів знаходився тільки один корабель, здатний нести ракети класу "Калібр", а саме - "Аскольд". Я думаю, що цей корабель, як ми бачимо, стояв вже біля причалу і його доводили до розуму, бо вже у грудні його мали б здати...", - зазначив експерт.

Опубліковано фото з супутника пошкодженого ворожого ракетного корабля "Аскольд" / фото Planet Labs/t.me/cxemu

У Криму завдано удару по заводу "Залив" - сьогодні це варто знати

4 листопада на півострові пролунали вибухи. Пізніше стало відомо, що крилатими ракетами було завдано ударів по інфраструктурі суднобудівного заводу "Залив" у Керчі.

Також повідомлялося, що на території заводу знаходився один із найсучасніших кораблів російського Чорноморського флоту РФ, який є носієм "Калібрів". 5 числа командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук підтвердив, що в Криму поцілено у корабель "Аскольд"

Варто зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення в Україну російській флот добряче "підкорочено". Супротивник вже втратив 20 кораблів та катерів і один підводний човен.

Вас також можуть зацікавити новини: