Росіяни наступають на п'яти напрямках / t.me/V_Zelenskiy_official

Українські бійці продовжують утримувати Бахмут Донецької області, там тривають позиційні бої, російські війська намагаються захопити місто.

Як повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України, росіяни зосередилися на веденні наступу на п'яти напрямках - Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському.

Війна в Україні - ситуація на фронті 14 березня

У Генштабі детально розповіли про ситуацію на самих "гарячих" напрямках:

Відео дня
  • на Бахмутському напрямку ворог продовжує намагатися захопити місто Бахмут, українські захисники захисники відбили атаки противника у районах населених пунктів Ягідне, Хромове та Оріхове-Василівка;
  • на Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках РФ здійснила безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Кам'янка, Невельське, Новокалинове та Мар'їнка;
  • на Куп'янському та Лиманському напрямках протягом доби війська РФ безуспішно намагалися прорвати оборону українських військових, окупанти вели безуспішні наступальні дії в напрямку Білогорівки.

Водночас на Запорізькому та Херсонському напрямках супротивник обороняється.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

"Противник продовжує інженерне обладнання місцевості у прикордонних районах Брянської та Курської областей. А на території Бєлгородської області ЗС РФ тримають угруповання військ для проведення демонстративних дій, щоб не допустити перекидання наших підрозділів на інші напрямки", - інформують у Генштабі.

Бої за Бахмут - актуальні новини

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 14 березня, під головуванням президента Володимира Зеленського відбулося засідання Ставки верховного Головнокомандувача.

Члени Ставки заслухали доповіді Головнокомандувача Збройних сил України та командувачів оперативно-стратегічних угруповань військ про актуальну ситуацію на фронті та підтримали позицію щодо подальшого утримання та захисту Бахмута.