Експерт розповів про бої за Бахмут / фото ua.depositphotos.com

Військовий експерт Петро Черник заявив, що ситуація в Бахмуті Донецької області зараз дуже важка. Місто-фортеця є стратегічною точкою, звідки дуже зручно вести оборону, але і відхід з Бахмута не призведе до катастрофи.

"Ситуація насправді дуже важка, і це логічно. Путін віддав чи то 9-й, чи то 10-й наказ нарешті виходити на адміністративні кордони Донецької області, а вони зробити цього не можуть. Треба ще окупувати щонайменше 10 тисяч квадратних кілометрів. Бахмут – об'єктивно стратегічна точка. Для них це вже й політичний, і психологічний момент", – наголосив Черник в ефірі "Еспресо".

Експерт нагадав, що Бахмут – це височина, і звідти дуже зручно тримати оборону. За його словами, зараз там "перемелюється колосальна кількість живої сили та техніки ворога".

Відео дня

"Разом з тим, якщо буде прийняте рішення на тактичний відхід з тієї точки, катастрофи не буде. Нам вкрай важливо виграти війну. Битви можуть бути програні. Ми не маємо права на поразку у цій війні", – резюмував Черник. 

Бої за Бахмут 

14 березня 2023 року відбулося чергове засідання Ставки, на якому обговорили ситуацію в Бахмуті. Усі члени Ставки підтримали подальшу оборону та утримання міста-фортеці.

Напередодні заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади майор Родіон Кудряшов повідомив, що ситуація на Бахмутському напрямку гостра, але контрольована. Проте бої там точаться цілодобово.

Водночас військовий експерт Іван Ступак каже, що внаслідок міських боїв Бахмуту може загрожувати доля зруйнованої Марʼїнки. За його словами, міські бої – "одні з найстрашніших боїв, які можна собі уявити".

Вас також можуть зацікавити новини: