Росіяни готуються до нового наступу / скріншот

Росія не зможе організувати такий самий наступ, як було 24 лютого 2022 року.

Впевненість у цьому висловив військовий експерт Олег Жданов, припустивши, що, швидше за все, росіяни будуть використовувати тактику живої сили і, можливо, атакувати цілодобово:

"Такого наступу, як було 24 лютого, не буде... Ніяких наступів броньованих колон. На сьогоднішній день навряд чи Росія зможе їх зібрати. Вони будуть гнати в основному піхоту, максимально підтримувати її вогнем артилерії".

За його словами, росіяни вже починають наступ "з безпосереднього зіткнення з противником":

"Тобто вони ведуть бойові дії, ми знаходимося в зіткненні з ними, і вони починають нарощувати зусилля, переходячи в атакуючі дії. На деяких ділянках вони посилюють атаки, тому що вони там не припинялися... На інших ділянках вони перейшли у наступ, посиливши там особовий склад. Але це все перехід з безпосереднього зіткнення, висунення з глибини", - зазначив Жданов.

Разом з тим, експерт попередив, що це буде "суцільна атака": "Можливо, цілодобова".

Новий наступ РФ - інші прогнози

На думку військового експерта Олександра Коваленка, російські війська йтимуть у наступ у лютому - на початку березня від безвихідності та істеричних настроїв у керівництві самої РФ, до того, як ЗСУ сформують батальйонні тактичні групи нового зразка. При цьому він припустив, що старт нового наступу РФ може збігтися з масованою ракетною атакою.

Видання Foreign Policy, що російські війська підганяли до наступу на Україну 1800 танків, 3950 бронемашин, 2700 артсистем, 810 РСЗВ, 400 винищувачів і 300 вертольотів.