Експерти прогнозують, що Росія готує новий наступ / фото ua.depositphotos.com

Російські війська йтимуть у наступ у лютому - на початку березня від безвихідності та істеричних настроїв у керівництві самої РФ. Росіяни просто зобов'язані перейти у наступ до того, як Збройні сили України сформують батальйонні тактичні групи нового зразка.

Така думка висловив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, зазначивши, що найближчими 2-3 місяцями в Україні будуть сформовані і повністю укомплектовані повноцінні штурмові БТГр, що складатимуться виключно з техніки західного зразка, починаючи від танків і закінчуючи артилерією: "Цим БТГр у наступі російські війська не зможуть нічого протиставити в обороні, не кажучи вже про перспективи наступу".

Експерт припускає, що старт нового наступу РФ може збігтися з масованою ракетною атакою, яка здатна вивести з ладу українську енергосистему на 48 годин:

Відео дня

"Саме завдяки цьому фактору, старт наступу може збігтися з черговим ракетним ударом. Питання, з яким саме ударом. Адже при, очікуваному ударі 10 лютого +/- N-днів, наступний боєкомплект для удару може бути сформований до 24 лютого".

За словами Коваленка, на цей час у РФ проходить накопичувальний етап формування боєкомплекту, який буде використаний в ході наступного ракетного удару: "Повноцінне формування може бути завершено до 10 лютого. Загальна потужність неуніфікованого боєкомплекту може становити від 40 до 60 ракет. Але скоріше в межах 40, ніж 60+/-%".

Новий наступ РФ - інші прогнози

Раніше, російський публіцист і опозиціонер з США Андрій Піонтковський вказав на фактори, які можуть свідчити про те, що кремлівський диктатор Володимир Путін готує новий масштабний наступ. За його прогнозом, російські війська спробують прорватися танковими колонами.

Аналітики Інституту вивчення війни також впевнені, що росіяни поспішають розпочати новий масштабний наступ, щоб встигнути до надходження важкої західної техніки в Україну.