Коваленко оцінив ситуацію на фронті та назвав основну мету Сил оборони / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко заявив, що основною метою Сил оборони України зараз є продавлювання смуги забезпечення і вихід до другої лінії оборони противника. Він наголосив, що смуга забезпечення найщільніше засмічена мінами.

"Суть смуги забезпечення в тому, що вона створюється для того, щоб гальмувати або взагалі зупинити наступальні дії противника. Там найщільніше розміщення мінних полів. Це ускладнює ситуацію в той період, коли в росіян почалися проблеми з артилерією, оскільки її досить-таки швидко стали виносити, і російські окупанти почали активніше використовувати авіацію", – пояснив експерт в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Крім того, ворог використовує плановані бомби та застосовує ударні гелікоптери. Це, своєю чергою, позначається на просуванні українських військових, які мають діяти з маскимальною обережністю задля збереження особового складу.

Відео дня

"Далі мета – вихід до другої лінії оборони. За низкою локацій, за низкою напрямків ми дуже близькі до цього. Подекуди є безпосередньо вже зіткнення з другою лінією оборони. І коли будуть вирівняні всі фланги, тоді можна говорити про залучення основної ударної групи", – зауважив Коваленко. 

Водночас оглядач звернув увагу, що зараз Україна застосовує на полі бою не основні сили, а підрозділи обмеженого функціоналу. Коли буде залучена основна ударна група, інтенсивність бойових дій буде зовсім іншою.

"Але знову-таки, на якісь швидкі прориви за прикладом Харківської операції чекати не варто, оскільки Харківська операція — це зовсім інший сценарій, який розвивався в місцевості, що повністю відрізняється ландшафтом, географією, наприклад, від Запорізької області. Тут порівняння абсолютно недоречне", – резбмував Коваленко. 

Війна в Україні: актуальні новини

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що протягом тижня українські військові знищували важливі обʼєкти російських окупантів кожні 70 хвилин. За її словами за 7 днів нашими захисниками було уражено 94 місця скупчення російських військ.

Водночас командир підрозділу аеророзвідки "Terra" Микола Волохов заявив, що на Бахмутському напрямку все ще беруть участь у бойових діях найманці ПВК "Вагнер". При цьому офіційно "вагнерівців" там бути не має. 

Вас також можуть зацікавити новини: