Під Бахмутом все ще воюють найманці ПВК "Вагнер" / фото УНІАН

Участь у бойових діях на Бахмутському напрямку все ще бере певна кількість найманців ПВК "Вагнер". При цьому офіційно "вагнерівці" там уже не воюють. 

"Нам невідомо, на яких засадах вони тут знаходяться, можливо, вони підписали контракт з МО РФ. Проте дійсно дехто з них залишився на Бахмутському напрямку", – розповів в ефірі телеканалу "Еспресо" командир підрозділу аеророзвідки "Terra" Микола Волохов.

Він також зауважив, що ці бійці доволі добре підготовлені. 

Відео дня

"Говорити про повний відвід підрозділів ПВК "Вагнер" з Бахмутського напрямку не доводиться. Я думаю, що тут залишились ті, хто володіє окремими професійними навичками. Оскільки слід розуміти те, що у ПВК "Вагнер" є дуже велика кількість підготовлених, комерційно мотивованих бійців", – наголосив Волохов.

Ситуація на Бахмутському напрямку

В Інституті вивчення війни заявили, що росіяни проводили обмежені наземні атаки в районі Бахмута Донецької області. Ворог вів безуспішні наступальні операції в районі Миньківки і Богданівки, а також в районі Хромового. Крім того, окупанти перекинули підкріплення в район траси Е40 на північний захід від Бахмута.

Водночас начальник прес-служби 26 артилерійської бригади Сухопутних військ Збройних сил України Олег Калашніков наголосив, що під Бахмут росіяни перекинули приватні військові компанії – зокрема, "Факел" та "Потік", які повʼязують з "Газпромом". 

Вас також можуть зацікавити новини: