У Херсонській області окупанти погрожують залишити людей без світла за відмову від паспорта РФ / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Росіяни продовжують примусову паспортизацію населення на окупованих територіях Херсонської області. Українцям встановили деделайн для отримання російського документа.

"Російська окупаційна адміністрація визначила 1 вересня цього року кінцевим терміном отримання паспорта громадянина Російської Федерації з обов'язковою відмовою від українського паспорта", - йдеться у повідомленні Генерального штабу ЗСУ у Facebook.

Відзначається, що енергетичні компанії вимагають в обов'язковому порядку підписати нові договори на постачання електроенергії тільки при наявності російського паспорта.

Відео дня

"Всім українським громадянам, які відмовляться від отримання російських документів, погрожують припиненням постачання електроенергією, депортацією, конфіскацією майна та примусовим виселенням з власних будинків", - зазначено в повідомленні.

Російський терор українців - що відомо 

Окупанти посилили тиск на жителів тимчасово окупованої частини Херсонської області. У Скадовському районі росіяни влаштували масові рейди, щоб знайти помічників Сил оборони України.

Крім того, загарбники продовжують паспортний терор. Так, у жителів Ялти без російського громадянства відбирають нерухомість, а "бюджетникам" в Станиці Луганській погрожують позбавленням зарплати.

Вас також можуть зацікавити новини: