Зеленський прокоментував удар по Покровську / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Російські агресори вдарили сьогодні по Покровську на Донеччині балістичними ракетами "Іскандер", повідомив Президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні до українців.

"Зараз триває рятувальна операція в Покровську Донецької області. Після російських ракетних ударів. Ракети "Іскандер" проти звичайних житлових будинків", - зазначив глава держави. 

Він наголосив, що є жертви - поранені та загиблі люди, та зауважив, що від повторного ракетного удару загинув співробітник ДСНС - полковник Андрій Омельченко, заступник начальника ГУ ДСНС у Донецькій області. 

Відео дня

"Хочу окремо відзначити сьогодні рятувальників. Наших працівників ДСНС. Тих, хто в різних містах України працює заради життя. Заради того, щоб російський терор програвав, бо життя рятується", - він поіменно звернувся до низки службовців ДСНС у Херсонській області, Харківщини, Дніпропетровщини.

"Усі неодноразово брали участь - безпосередню участь - у ліквідації наслідків ударів терористів, у порятунку життя наших людей. І, звичайно, усі працівники ДСНС Донецької та Луганської областей, Запоріжжя, Одещини. Я дякую всьому колективу ДСНС України", - зазначив Зеленський.

Обстріли України 7 серпня: останні новини

Як повідомляв УНІАН, сьогодні російські терористи нанесли два удари поспіль ракетами по Покровську. Наразі відомо про 5 загиблих, серед яких заступник начальника Головного управління ДСНС у Донецькій області, та 31 травмованого - з них 19 працівників поліції, 5 рятувальників та одна дитина. 

Також окупанти обстріляли Куп’янський район Харківщини. Відомо про двох загиблих та п'ятьох травмованих. 

Внаслідок ударів авіабомбами загорівся приватний будинок, загинули 45-річна жінка і 65-річний чоловік, ще двоє мирних людей отримали травми. Окупанти вдарили вдруге, коли на місці були правоохоронці та рятувальники, застосувавши касетні боєприпаси. Постраждали двоє рятувальників та слідчий.

Вас також можуть зацікавити новини: