'Повернеться до старої стратегії': експерт спрогнозував, де наступатиме РФ

Росіяни повернуться до старої стратегії на фронті, коли зрозуміють, що їхній план на харківському плацдармі провалюється.

Про це 24 Каналу заявив військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Петро Черник. За словами військового експерта, повернення до старої стратегії - вийти на адміністративні кордони Донеччини та Луганщини.

"Тепер найголовніше: противник ні у воєнно-технологічному, ні в оперативно-стратегічному, ні в тактичному сенсі - нічим нас подивувати не може. Для мене, як для людини, котра займається воєнною справою, - на цю хвилину все цілком очікувано. Я не можу побачити чогось такого сюрпризного з їх боку, щоб було феноменально новим", - зазначив військовий експерт.

Відео дня

Черник зазначив, що ворог, можливо, наважиться на повітряний десант, але такий сценарій "зі світу фантастики".

"Але це могло бути й добре, щоб вони захотіли здійснити таке самогубство. Адже це можна зробити тільки на Іл-78 – велетенська машина у понад 40 метрів довжиною й дуже важка. Фантастична ціль для наших комплексів ЗРК", - додав Черник.

Щоб дійти на межу Харкова, а це приблизно 30 кілометрів, - треба щонайменше 100 тисяч окупантів. Крім того, варто розуміти, що завдяки касетним боєприпасам ми суттєво збільшили винищення нашого противника.

"За минулий тиждень встановлений абсолютний рекорд за цю війну – 9 660 людей особового складу кінцево й безповоротно відмінсувалися. Ця тенденція буде тільки нарощуватися. Такими темпами як вони ведуть війну, то можуть заміщати у межах до 30-35 тисяч на місяць. Для того, щоб наростити велике угруповування, хоча б на 150 тисяч, треба підіймати мобілізаційну планку до 40-50 тисяч на місяць", – додав експерт.

Наступ РФ на Харківщині: важливі новини

Сили оборони контролюють Вовчанськ Харківської області на 60%. Таку заяву вдень у понеділок, 20 травня, зробив заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Роман Семенуха. За його словами, ворог не залишає спроб витіснити українські війська з міста.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що лінія фронту на півночі Харківської області стабілізована. У Вовчанську точаться бої – протистояння триває ледь не за кожну вулицю.

Вас також можуть зацікавити новини: