Росіяни заявили, що збили британський дрон QinetiQ Banshee Jet 80 / фото twitter.com/clashreport

Збройні сили України (ЗСУ) ймовірно вже використовують британські реактивні БПЛА QinetiQ Banshee Jet 80 в якості далекобійних дронів-камікадзе для ударів по російських позиціях. У мережі з'явилися перші фото і відео, які можуть підтверджувати даний факт, пише Defence Express.

Кадри опублікували росіяни, заявивши, що збили відповідний дрон в районі окупованого Новоазовська біля російського кордону (близько 90 км від поточної лінії фронту).

"Для Banshee Jet 80+ така дальність повністю підпадає під можливості, так як для цього дрона у версії мішені операційна дальність (operating range) визначена в межах понад 100 км. Але коли мова йшла про плани британських дронів, то чиновники заявляли про їхню дальності до 200 км", - йдеться в публікації.

Також наголошується, що цілком можливо, що і 200 км для нього не межа.

Крім того, аналітики не виключають, що деякі тактико-тактичні характеристики безпілотника зазнали змін через необхідність нести бойову частину. Хоча припущення, що Лондон передаватиме саме такий дрон, робилися ще досить давно.

За інформацією окупантів, дрон обладнаний бойовою частиною вагою 7 кг.

Британія розробила для України дрон-камікадзе - що повідомлялося

Як писав УНІАН, 15 травня 2023 року Британія оголосила про передачу Україні сотні бойових БПЛА, у тому числі ударних дронів дальністю понад 200 км.

Тоді ЗМІ не виключали, що серед поставляються безпілотників можуть бути і нові розробки Британії. Якраз у той час повідомлялося, що Лондон таємно випробував ряд безпілотників, в тому числі дрони-камікадзе компанії QinetiQ з трикутним крилом, надруковані на 3D-принтері.

Про характеристики нової розробки на той момент нічого не було відомо. Але журналісти, посилаючись на вже наявні розробки QinetiQ, припускали, що ці БПЛА цілком могли б бути адаптацією БПЛА QinetiQ Banshee Jet 80+ - схожу на "крилату ракету" повітряну "мішень" з реактивним двигуном.

Вас також можуть зацікавити новини: