В результаті атаки РФ поранені у важкому стані / фото ГСЧС Одеської області

Російська армія пізно вечорі 23 лютого знов атакувала Одесу ударними дронами. У місті сталася пожежа та є руйнування, а також постраждали люди.

Як повідомив очільник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер, окупанти другу ніч поспіль атакують Одеську область ударними безпілотниками.

"Внаслідок ворожого обстрілу зафіксовано руйнування з загорянням житлового будинку в Одесі. Наразі відомо про двох постраждалих", - заявив Кіпер.

Відео дня

За його словами, поранені у важкому стані, вони доставлені до лікарні. Наразі на місці події працюють всі відповідні служби. Тривають пошукові роботи та гасіння пожежі, під завалами можуть перебувати люди.

Оновлено 23:20. Кіпер повідомив, що ще одну постраждалу вдалося дістати з-під завалів. Жінку у важкому стані повезли у лікарню - вона була під завалами близько двох годин. Пошукова операція триває.

Оновлено 23:45. Згодом стало відомо, що внаслідок російської атаки по Одесі загинув чоловік. Його тіло деблокують з-під завалів.

Оновлено 00:40. За даними речниці ДСНС в Одеській області Марини Аверіної, пожежа зайнялася на площі 50 кв. метрів. Після того, як її загасили, розпочався розбір завалів. На місці працюють понад 40 рятувальників. С людьми, які проживають поруч з місцем трагедії, працюють психологи.

У міськраді Одеси заявили, що внаслідок атаки БпЛА був зруйнований одноповерховий житловий будинок в Приморському районі.

Оновлено 01:21. "Троє поранених у важкому стані. Жінка 1962 р.н. має 70% опіків тіла та важкий опіковий шок, її донька 1993 р.н. також отримала важкий опік у 10% поверхні тіла та чисельні переломи кісток. Ще одна постраждала 72-річна жінка, яка пробула під завалами майже дві години, отримала термічні опіки 40%  та переломи кінцівок. Продовжується розбір завалів та деблокування тіла загиблого чоловіка", - повідомив Кіпер.

Удар РФ по Одесі 22 лютого - головні новини

Ввечері 22 лютого російські окупаційні війська атакували Одещину ударними дронами. За даними Сил оборони півдня України, ворог атакував  регіон ударними дронами типу "Shahed-131/136". Водночас з літаків тактичної та стратегічної авіації, з акваторії Чорного моря, агресор спрямував ракети типу Х-31П і Х-22. Ракети втратили бойову спроможність в повітрі, а підрозділами протиповітряної оборони було збито дев'ять дронів-камікадзе.

Водночас один з уражених над морем дронів, впавши на будівлю підприємства в прибережній зоні Одеси, спричинив руйнування і пожежу. З пошкодженої будівлі визволити охоронницю, вона не постраждала, але під час ліквідації пожежі рятувальники знайшли тіла трьох загиблих людей.

Вас також можуть зацікавити новини: