Росіяни "обнесли" ресторан у Херсоні / фото Костянтин Риженко

Російські військові залишають адмінбудівлі та інші приміщення в тимчасово захопленому Херсоні та поблизу цього міста. І тут вони вже відзначилися мародерством - розграбували ресторан.

Про цей випадок у своєму Телеграм-каналі повідомив херсонський журналіст Костянтин Риженко та опублікував кадри наслідків "нальоту" рашистів на заклад.

Він розповів, що йдеться про ресторан PALAZZO, який розміщувався в будівлі колишнього управління Держказначейської служби України в Херсонській області.

Відео дня

На кадрах видно, який безлад залишили після себе окупанти - вони зняли штори зі сцени та демонтували унітази в туалетах.

"Жарти жартами, але... Пам'ятаєте на місці ДКС відкрили ресторан "Палаццо"? Так ось, коли ор*и їхали, вони спи*дили все: столовий посуд, штори, обладнання та унітази, су*а, вони демонтували унітази і вивезли їх", – написав Риженко.

Окупанти навіть штори зняли / фото Костянтин Риженко

Що відбувається на Херсонському напрямку 

Наприкінці серпня ЗСУ розпочали контрнаступ на півдні України. Станом на 21 жовтня вдалося звільнити 88 населених пунктів області.

На думку аналітиків ISW, Кремль створює інформаційні умови, щоб виправдати відступ і здачу значних територій Херсонщини.

Колаборанти почали тікати з лівого берега Дніпра на правий на Херсонському напрямку на тлі новин про контрнаступ ЗСУ. 

Раніше перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський заявив, що російські загарбники вивозять з тимчасово окупованого Херсона цінні речі. "Йде масштабне розграбування міста. Вивозять, в тому числі техніку Державної служби з надзвичайних ситуацій, яка ще залишалася. Є інформація, на жаль, що або вже почали, або готуються вивозити культурні цінності з музеїв Херсона і майно з низки інших комунальних підприємств", - повідомив він.

Вас також можуть зацікавити новини: