Командир з 3-ої ОШБр Мазевич розповів, що його найбільше дратує у поведінці цивільних  / фото скріншот

Командир з 3-ої ОШБр Вадим Мазевич розповів, що найбільше дратує у поведінці цивільних, коли як військовий повертаєшся у нормальне життя після "пороху" війни.

В коментарі "Українській правді" він вказав, що у суспільстві є певний наратив, від якого українці не можуть позбутися ще з 2015 року: 

"Я тебя туда не посылал! Кто ты такой, чтобы мне указывать? Если ты воевал, значит, тебе все можно!?". 

Військовий каже, що таке відношення сильно дратує. У деяких українців немає розуміння, що людина ризикує життям і здоров'ям, захищаючи Україну. 

Водночас Мазевич зауважує, що війна змусила його наново подивитися на світ: тепер життя краще відчувається, дрібниці, які раніше не помічав, дають насолоду. 

Військовий шлях Мазевича

Боєць ЗСУ має суттєвий досвід війни з різними колективами в армії. Ще минулого року Мазевич служив розвідником у складі 47-ої ОМБр (з жовтня 2022-го по вересень наступного року).

За словами військового, за останні два роки, йому доводилося переходити з підрозділу у підрозділ: один розформували, з іншого пішов сам - обставини були різні. Але це шлях військового - не можна судити, такі зміни - це погано чи добре, вказав він. 

Наразі він служить командиром батальйону безпілотних авіаційних комплексів у складі 3-ої ОШБр. "Я гадаю, що припустився помилки, коли одразу не пішов у 3-тю ОШБр", - заявив Мазевич.

За час війни він встиг проявити себе на Запорізькому, Херсонському, Бахмутському напрямку. Перший бій окупантам Мазевич дав на Київщину - брав участь у штурмі  села Лук'янівка Баришівського району.

Мазевич розкрив своє бачення на мобілізацію

У коментарі ЗМІ Мазевич не оминув тему мобілізації. Військовий каже, що теж бачить наявність відповідною проблеми і вважає, що українці мають боронити своє, якщо хочуть жити у кращій державі. Мазевич підкреслив, що нікому не суддя у питанні мобілізацію, але рано чи пізно, повістку отримає кожний. 

На його думку, слід це  розуміти, самостійно вирішувати свою долю як військового, не чекаючи запрошення від ТЦК. У зворотному випадку: "Тебе відправлять туди, куди ти не хочеш", - вважає він.

Вас також можуть зацікавити новини: