Череватий прокоментував ліквідацію полковників РФ під Бахмутом / фото libkos

Ліквідація полковників армії РФ під Бахмутом є маркером катастрофічної ситуації російської армії на тому напрямку. Про це заявив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

"До недавнього часу монополістом у Бахмуті був Пригожин зі своїм злочинним угрупованням. Пригожин взагалі погрожував усю Донеччину захопити. Величезні втрати на Бахмутському напрямку змусили Пригожина залучити регулярні війська Росії, повітряно-десантні та мотострілецькі підрозділи окупантів. Але вони не були готові до бойових дій", – зазначив він в ефірі телеканалу "Еспресо".

Череватий додав, що молодший офіцерський склад окупаційних військ вже не справляється з командуванням. Через це ситуацією на передовій доводиться керувати офіцерам вищої ланки.

Відео дня

"Саме те, що кілька офіцерів вищого складу були на полі бою, і командували боєм на рівні роти свідчить про те, що молодші командири не справлялися. Полковники РФ були змушені здійснювати кризове управління. Звичайно, чим й скористалася наша розвідка та наші артилеристи, які знищили цих полковників, деморалізуючи особовий склад РФ", – додав речник Східного угруповання військ.

Ситуація на Бахмутському напрямку: актуальні новини

Протягом останніх кількох днів українські захисники звільнили біля 20 квадратних кілометрів територій на Бахмутському напрямку. Як зазначила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, окупанти дещо просуваються в самому Бахмуті. При цьому ворог вщент знищує місто-фортецю артилерією.

Сиутацію в Бахмуті оцінив військовий експерт Олександр Коваленко. За його словами, "вагнерівці" знищують багатоповерхівки міста, і якщо проблему з авіаударами не вирішити, українські військові можуть залишитися без місць для ведення оборони. 

Вас також можуть зацікавити новини: