Унаслідок авіаударів Чернігів опинився на межі гуманітарної катастрофи / фото В'ячеслав Чаус

Уповноважена Верховної Ради України з питань прав людини Людмила Денісова наголошує, що внаслідок авіаударів Чернігів опинився на межі гуманітарної катастрофи.

Про це йдеться у дописі у її Telegram-каналі.

"Внаслідок авіаударів місто Чернігів на порозі гуманітарної катастрофи - лишилося без світла, води, газо- та теплопостачання", - наголосила Денісова.

Відео дня

Вона зауважила, що протягом першої половини дня було налагоджено водопостачання, а ремонтні роботи тепломережі тривають, але для повного їх завершення необхідно 3-4 дні. Ремонтні роботи газопроводу мають завершитися протягом доби.

"Понад 250 тисяч людей змушені з острахом чекати настання холодної ночі й чергових авіаударів, які забирають десятки життів мирних жителів. Через постійні обстріли російських бойовиків поховати померлих на міському кладовищі немає можливості", - констатувала омбудсмен.

Денісова підкреслила, що військові дії держави-терориста проти мирного населення є злочином проти людяності і порушенням чотирьох Женевських конвенцій 1949 року.

"Закликаю міжнародну спільноту дослухатися до України та припинити свавільні авіаційні обстріли РФ мирних міст та селищ, закривши небо над Україною", - закликала вона.

Вас також можуть зацікавити новини: