Дмитро Лисюк розпорядився провести шикування, але сам не прийшов, поділився журналіст / колаж УНІАН зі скріншотів

Командир 128 гірсько-штурмової бригади Збройних сил України полковник Дмитро Лисюк дав розпорядження вишикувати артилеристів для нагородження в День ракетних військ і артилерії 2023 біля лінії фронту в Запорізькій області, але сам на захід, який став трагічним, не прийшов.

Такою інформацією журналіст Володимир Бойко поділився на своїй сторінці у Facebook. "...командир перемоги на шикування взагалі не прибув. Його чекали пів години, яких вистачило для того, щоби ворожа розвідка виявила скупчення особового складу", - зазначив він.

Бойко звернув увагу на те, що людей дивує, чим Лисюк думав, коли розпорядився вишикувати воїнів для нагородження біля лінії фронту. "Відповідаю: в армії немає команди "думати". А тому треба питати про інше - хто присвоїв Лисюку звання полковника та поставив командувати бригадою попри те, що в нього за плечима судимість за контрабанду сигарет з окупованої території Луганської області?" - поділився журналіст, посилаючись на відомості з кримінального провадження.

Відео дня

За його даними, Лисюк у 2019 році був засуджений до штрафу в розмірі 119 тисяч гривень за незаконне переміщення та продаж контрабандних сигарет із так званої "ЛНР". Журналіст підкреслив, що тоді Лисюк був підполковником, командиром 8-го окремого батальйону 10 окремої гірсько-штурмової бригади. Також автор повідомив, що, за відомостями правоохоронці, він займався злочинною діяльність наприкінці 2018 - на початку 2019 року й мав спільника.

Затриманим спільникам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 204 (незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, а також збут і транспортування з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу.

"Комбат Лисюк уникнув арешту і був відпущений на поруки, а його спільник вийшов з-під варти під заставу у 286 тис. гривень. 30 липня 2019 року обидва підозрюваних визнали свою провину й уклали угоду з прокурором", - підкреслив журналіст.

Трагічна загибель бійців 128 бригади ЗСУ - що сьогодні відомо

Трагедія трапилася 3 листопада біля села Зарічне Запорізької області. Вже відомо, що загинули 19 бійців 128 бригади. Список загиблих 128 бригади такий - поки відомі імена лише двох полеглих воїнів

  • Дмитро Мілютін;
  • Сергій Кузнєв.

Обидва загиблих із Закарпатської області.

Повідомлялося, що вороги під час нагородження воїнів бригади завдали по них удару ракетою "Іскандер-М". Міністр оборони України стверджував, що винних у трагедії покарають.

Вас також можуть зацікавити новини: