Раніше відзняти такі установки не вдавалося / колаж УНІАН, скріншоти

Десантно-штурмові війська України помітили та знищили дроном встановлений російськими військовими модем супутникового зв’язку компанії Ілона Маска SpaceX (Starlink).

Як повідомляє служба зв’язків з громадськістю 71-ї окремої єгерської бригади ДШВ ЗС України, раніше відзняти такі установки не вдавалося.

"Всі чули про те, що росіяни почали користуватися платформами супутникового зв’язку SpaceX, але досі відзняти їх нам не вдавалося. Компанія кілька разів відхрещувалася від постачання агресору своєї продукції", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що крадений або придбаний контрабандним шляхом модем помітили оператори розвідувальних БПЛА 71-ї єгерської бригади.

"А наші FVP-дрони не стерпіли неподобства і твердо стали на сторожі міжнародного права та ділової репутації поважної компанії. Коротше, нема в окупантів старлінка. Принаймні, в зоні досяжності бійців нашої бригади", - наголошують військові.

Вони оприлюднили відео, на якому зафіксовано як фахівцям вдалося вирахувати, де знаходиться загадкова платформа, яку майже непомітно з повітря, потім дрон влучає у ворожу ціль.

Starlink росіян знищено - відео

Росія використовує Starlink - що повідомлялося

Нагадаємо, на початку повномасштабного вторгнення РФ, компанія SpaceX надала доступ Україні до супутникового зв’язку Starlink. Весь цей час Росія використовує системи глушіння, щоб заблокувати ЗСУ доступ до цих комерційних супутників.

Нещодавно, у лютому 2024 року,  з’явилися повідомлення про те, що російська армія почала масово використовувати Starlink на окупованих територіях. Зокрема, йшлося, що РФ почала купувати Starlink Ілона Маска через Дубай із повністю ліцензованими акаунтами. 

Вас також можуть зацікавити новини: