Чоловіки ремонтують техніку на фронті / Скріншот

Віктор та Леонід Вергуни полишили сімейний бізнес і вирушили боронити країну. Тепер ремонтують трофейну техніку Збройних сил України, яку солдати здобувають у ворога. 

Журналісти 1+1 розповіли історію про те, як важливо для успіхів на передовій мати надійний тил та фахівців із золотими руками.

У чоловіків тут - сімейний підряд: двоє братів та син одного із них. Вони у перші дні повномасштабної війни утрьох прийшли до війська й хотіли на передову. Та коли побратими дізналися, які майстри перед ними, одразу їх відправили ремонтувати машини. Ще б пак, у кожного з Вергунів вдома залишилось по СТО.

"Ми з братом зварюємо, фарбуємо, шпаклюємо - бізнес такий сімейний", - розповідає Леонід Вергун.

Журналісти зазначили, що цю родину неабияк зачепила війна: вони всі троє з прифронтових сіл Дніпропетровщини, а їхні батьки - з правобережжя Херсонщини. Наразі чоловіки перебувають на Бахмутському напрямку. 

Українські автомайстри взялися виробляти міні-HIMARS для фронту: що відомо

Раніше вінницькі автомайстри налагодили виробництво "міні-Хаймарсів". Так волонтери назвали  саморобні установки залпового вогню.

Обладнання встановлюють на звичайні пікапи. Дальність польоту ракети понад 20 кілометрів, але при цьому наші артилеристи залишаються непоміченими і мобільними. Частину запчастин волонтери беруть із трофейної рашистської техніки. 

Вас також можуть зацікавити новини: