REUTERS

Між Бучею та Ворзелем знову тривають бої, у деяких напрямках ворог прорвався у місто.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міський голова Бучі Анатолій Федорук в ефірі інформаційного телемарафону.

Він розповів, що зараз тривають вуличні бої. Збройні сили України чинять гідний опір і відштовхують ворога за межі міста у відкрите поле, щоб там їх знищити. Наразі бої тривають між Бучею і Ворзелем, траса М07, біля найвищого українського стяга в регіоні. Бої тривають в районі населених пунктів Забуча, Ворзель, Буча та зі сторони Гостомеля. У них задіяні ЗСУ та місцева самооборона.

Відео дня

За словами очільника міста, практично 4 години поспіль не вщухає мікрорайон Склозаводська, найвіддаленіший район міста Буча. Збройні сили відтісняють кадирівців у сторону Ворзеля і Забучі.

Також Бучанський міський голова прокоментував ситуацію із продовольством у місті. Наразі в Бучі налагоджено випуск хлібобулочних виробів. Містяни вдячні гуманітарним конвоям з Києва та Буковини, які надійшли сюди, сказав він.

"Нас почули, надали дріжджі, маргарин. Ми випікаємо, випускаємо 10 тисяч булок. Через що ситуація гуманітарна на належному рівні. Звичайно, хочеться, можливо, чогось більшого на сьогоднішній день. Але є війна, і ми це розуміємо і маємо всі пережити це гідно", - наголосив Федорук.

Він зазначив, що глобальної евакуації у місті наразі немає, як це було у перші дні. За словами мера, перш за все це небезпечно для громадян. "Найкраще, коли Збройні сили працюють по ворогу, залишатися в домівках, і таким чином ми збережемо життя мирним жителям", - додав він.

Вас також можуть зацікавити новини: