Бахмут під постійними обстрілами російських окупантів / фото ua.depositphotos.com

Наразі найважчі бої на Донбасі точаться довкола Бахмута та Вугледара. Та й загалом по всій лінії зіткнення, а це 1,2 тис. км, ворог не припиняє атак.

Як пояснив в інтерв'ю "Обозревателю" екс-заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Ігор Романенко, взяття росіянами Бахмута дало б їм можливість виходу на Часів Яр, Краматорськ і Слов'янськ.

"Для нас там є небезпека організації ворогом котлів", - наголосив генерал й додав, що наразі темпи штурмів противником Бахмута знижуються.

Відео дня

Та противник намагається нарощувати сили, його помилка в тому, що він охопив широкий фронт.

"Я думаю, за тиждень, максимум за два на цих напрямках проясниться ситуація. Навіть якщо противник десь просунеться вперед, йому буде потрібна пауза, оскільки можливостей для нарощування зусиль у росіян не проглядається", - переконаний Романенко.

Що стосується українських сил оборони, продовжив генерал-лейтенант, їм потрібно накопичити сили й засоби, обрати момент, коли противник видихнеться і ще не встигне зміцнити свої оборонні рубежі.

"Тоді з'явиться найкраща можливість для контрнаступальних ударів та звільнення окупованих територій", - заявив екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ.

Бої за Бахмут

З літа за Бахмут Донецької області точаться запеклі бої. Ворог щодня понад сотню разів штурмує позиції українських захисників, та вони тримають оборону міста-фортеці.

У ЗСУ заявляли, що російські війська продовжують атакувати Бахмут "за інерцією", але тактично цей бій вони вже програли. 

У Генеральному штабі ЗСУ повідомляли, що  у Бахмуті тривають постійні позиційні бої.

Обороною Бахмута командують:

  • керівник оборони Бахмута бригадний генерал Гнатов Андрій;
  • керівник оборони східного фронту, в зону відповідальності якого входить Бахмут, Командувач ОСУВ "Хортиця" генерал-полковник Олександр Сирський;
  • також частиною східного фронту керує Командувач ОСУВ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський;
  • безпосередньо у Бахмуті здійснюють оборону комбриги 93-ї бригади полковник Паліса Павло та комбриг 3-ї бригади Національної Гвардії полковник Півненко Олександр.

Вас також можуть зацікавити новини: