"Приліт" по Чонгарському мосту порушив лоігстику окупантів / скріншот

Через удар по Чонгарському мосту на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом логістика російський військ порушена. Дорога через Чонгар є найкоротшим шляхом з півострова до Мелітополя Запорізької області і до Південного фронту.

Як зазначив в ефірі телеканалу FREEДOM голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, саме через цей міст проходив основний вантажний потік із військовою технікою та боєприпасами для російських окупаційних військ. 

"Тепер цей потік доведеться переспрямувати через Колончак і Чаплинку, а це дуже ускладнює рух і ті дороги набагато слабкіші, ніж траса, де стався удар по мосту. Тому можна сказати, що ударом по мосту дуже ослаблені можливості Росії постачати частину військового спорядження і боєприпасів", – зауважив він. 

Відео дня

Також голова Меджлісу прокоментував ситуацію довкола Керченського мосту, що зʼєднує окупований Крим із материковою частиною Росії. За його словами, окупанти намагаються приховати інформацію про стан переправи. 

"Росіяни дуже дозують пропуск вантажних поїздів, пасажирські йдуть за графіком. Обмежено проїзд і вантажних автомобілів. Також росіяни запустили поромну переправу. Але, мабуть, цього недостатньо, тому сухопутний коридор для російських окупаційних військ мав особливе значення", – наголосив Чубаров і зауважив, що ворог відчуває, що вже скоро ЗСУ можуть завдати ударів по цьому мосту.

Удар по Чонгарському мосту: що відомо

Вранці 22 червня 2023 року окупанти заявили про удар по Чонгарському мосту на кордоні Криму з Херсонською областю. Поплічники росіян заявили про "пріліт" ракет Storm Shadow, внаслідок чого було пошкоджено дорожнє покриття. Рух мостом зупинили. 

Представник Головного управління розвідки МО України Андрій Юсов прокоментував "бавовну" та наголосив, що подібні атаки будуть повторюватися в майбутньому. За його словами, це робота Сил безпеки, оборони, Руху опору та місцевого населення.

Водночас керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк зауважила, що удар по Чонгарському мосту боляче вдарить по логістиці російських загарбників та мінімізує можливості ворога для поповнення запасів.

Вас також можуть зацікавити новини: