У жовтні 2022 року був "приліт" у Кримський міст, та наразі його нібито вже відновили повністю / фото REUTERS

Дедалі частіше точаться розмови про звільнення Криму. Для цього, переконаний офіцер резерву ЗСУ та військовий експерт Андрій Крамаров, насамперед потрібно вивести з ладу Кримський міст.

В інтерв'ю "Обозревателю" він наголосив, що цю розхвалену Путіним конструкцію, яка з'єднує півострів з РФ, треба "рознести", щоб окупанти не могли її відновити.

Також Крамаров наголошує: ЗСУ потрібне озброєння, за допомогою якого вони зможуть контролювати не лише територію Криму, а й прилеглі до нього. Насамперед потрібно перерізати ворогу шляхи постачання засобів ведення війни. При цьому, каже експерт, процес звільнення півострова буде тривалим - від трьох місяців до шести.

Відео дня

Офіцер резерву ЗСУ додає, що досі українські сили не знищили Кримський міст, тому що немає можливості цього зробити наявними засобами ураження.

Тож Крамаров прогнозує Керченському мосту сумну долю, щойно ЗСУ отримають все необхідне озброєння:

"Думаю, щойно у нас з’являться такі засоби і така можливість, Кримський міст буде зруйновано. Найімовірніше, він буде зруйнований не в одному, а в кількох місцях – в трьох-чотирьох, щоб повністю унеможливити його потенційне відновлення".

Розмови про звільнення Криму

У квітні очільник української розвідки Кирило Буданов вкотре підтвердив свій прогноз щодо того, що ЗСУ зайдуть у Крим навесні цього року. За його словами, до кінця весни 2023 ще досить багато часу. 

Для звільнення анексованого Криму потрібно завдавати ударів по Кримському мосту і знищити базу ЧФ у Севастополі, говорив експерт Олексій Мельник.

Коментуючи ймовірність знесення Кримського мосту, військовий експерт Олег Жданов заявляв, що це можна зробити за допомогою "Сапсан" або ATACMS.

Вас також можуть зацікавити новини: