Стало відомо, для чого Путіну переговори з Україною / REUTERS

Російський диктатор Володимир Путін намагається вивести Україну на переговори, щоб погіршити відносини Києва і Заходу, а також дати можливість своїм військам відновитися.

Як повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), Путін хитрує, коли заявляє про готовність до переговорів з Україною. Насправді він хоче використати перемовини як спосіб відокремити Україну від її західних партнерів, створивши видимість того, що Київ не бажає йти на компроміс і навіть брати участь у переговорах.

Як зазначають аналітики, Путін хоче позбавивити Україну ініціативи, використавши потенційні переговори і припинення вогню для відновлення свого війська та продовження операцій. Втім, такий сценарій експерти вважають малоймовірним.

Відео дня

Зокрема, аналітики наголошують, що переговори про тривале припинення вогню по всьому театру бойових дій потребують часу. Зараз Росія і Україна надзвичайно далекі один від одного щодо умов будь-якої подібної угоди.

Війна в Україні: як РФ випрошує переговори

Росія несподівано кілька разів публічно оголосила про готовність до переговорів про мир з Україною. Втім, Україна наполягає на деокупації своїх територій та виведенню військ. Зокрема раніше радник голови ОП Михайло Подоляк заявляв, що Кремль не пропонує жодного мирного переговорного процесу, а просто хоче закріпитися на територіях України, окупованих після початку повномасштабного вторгнення.

За словами джерел NBC News, деякі західні чиновники вважають, що зима - хороший момент для початку переговорів між Україною і РФ, оскільки не верять, що обидві країни  зможуть досягти своїх цілей у війні. 

Днями президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден оголосив про готовність поговорити з Путіним у консультації з Францією і НАТО, якщо той "продемонструє зацікавленість у завершенні війни".

У Кремлі відповіли, що відмова США визнати анексовані території "ускладнює пошук грунту для взаємного обговорення".

Вас також можуть зацікавити новини: