Суд вирішив долю колишнього бойовика / УНІАН

Орджонікідзевський райсуд міста Маріуполя виніс вирок чоловіку, який воював проти України у складі незаконних збройних формувань. Його засудили до 6 років та 6 місяців позбавлення волі.

Читайте такожКоронавірус в окупації: бойовики заявляють про дефіцит захисних засобів для медиків

Як повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора, суд встановив, що у липні 2014 року уродженець м. Кривий Ріг за власним бажанням вступив до лав одного з незаконних збройних формувань РФ та до квітня 2015 року воював проти військових підрозділів ЗСУ на території Донецької та Луганської областей. Зокрема - в районі міст Міусинськ, Дебальцеве, Фащівка та у Старобешівському районі.

Відео дня

Навесні 2016 року чоловік, змінивши свої політичні погляди і намагаючись спокутувати свою провину, звільнився з лав окупаційних сил і вступив до складу одного з підрозділів ЗСУ. Там він упродовж 1 року брав участь у збройних протистояннях з колишніми «побратимами».

«Ці обставини, а також щире каяття чоловіка і активне сприяння у розкритті злочину враховані судом під час призначення покарання», - йдеться в повідомленні.

Чоловіка визнали винним у злочинах, передбачених ч. 1 ст. 258-3 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.