Наслідки удару по Дніпру / фото ДСНС

В Дніпрі вже до 18 зросла кількість постраждалих від ракетного удару російських окупаційних військ по місту.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак у своєму Telegram-каналі. Він зазначив, що серед 12 госпіталізованих, п’ятеро - діти. "Навідав хлопців та дівчат в лікарні. Зараз їхній стан лікарі оцінюють, як середньої тяжкості. Втім, кажуть, все буде добре", - написав він та розмістив фото. 

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні сказав, що зараз у Дніпрі тривають рятувальні роботи після російського ракетного удару. Він зазначає, що, зокрема, пошкоджені будівлі коледжу, дитячого садочка. При цьому повідомив, що всі служби на місці, людям надається допомога.

Відео дня

"Це найважливіше. Не менш важливо й те, що російські терористи отримують відповіді на їхні удари. Щоразу далекобійніші відповіді", - наголосив Зеленський.

За його словами, російська система війни, кожен, хто залучений до цієї агресії повинні відчувати реально, що це просто так не минеться. "Зло повинне втрачати. І втрачатиме", - наголосив він.

Зеленський наголосив, що Україна поттребує ППО для захисту людей. "ППО для України – це захист життя, це те, що має працювати, системи ППО, які є у світі, не можуть просто припадати пилом десь на базах, коли вони можуть урятувати тисячі життів від російського терору", - зазначив президент України.

Удар по Дніпру: що відомо

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 2 квітня, армія РФ завдала ракетного удару по Дніпру. У військовій адміністрації повідомляли про пошкодження закладу освіти. На щастя, усі діти перебували в укритті.

Раніше повідомлялося, що кількість постраждалих зросла до 13, госпіталізовано було восьмеро поранених - всі у стані середньої тяжкості.

У Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили, що внаслідок удару на території підприємства сталася пожежа площею 150 м. кв, її вже загасили. 

Вас також можуть зацікавити новини: