Філімонов назвав зброю, яка змінить хід війни / скріншот з відео

Новий командир батальйону "Вовки да Вінчі" Сергій Філімонов заявив, що не може назвати зброю, яка може змінити хід війни. Натомість він вважає необхідним мати хоча б баланс по зброї з росіянами.

Як заявив Філімонов в інтерв'ю ТСН, спочатку в України була перевага в дронах, у використанні, у технологічності, у тактиці застосування. Наразі цієї переваги немає.

"Проблема в тому, що Росія виробляє на місяць 100 ракет і 300 дронів типу "Шахед". І нам потрібна така зброя. Якщо ми хочемо вигравати, якщо наші партнери хочуть, щоб ми вигравали, вони мають нас забезпечити ракетами великої дальності і дати нам змогу бити по території ворога, по військовим об'єктам, по логістичним шляхам і так далі", - зазначив Філімонов.

Відео дня

Окремо командир "Вовків да Вінчі" прокоментував деякі технічні військові прориви українського ВПК. Він назвав "немислимим" те, що українці топлять російські кораблі водними дронами. За його словами, росіяни дорогими ракетами не можуть нам нанести більше ураження, ніж ми наносимо дронами.

"Маленька радянська армія не може перемогти великою радянською армією. Є підрозділи, які дуже сильно бережуть особовий склад, є підрозділи, які його багато втрачають. Але, на щастя, поки що ми можемо робити так, щоб співвідношення на кожній ділянці фронту було три до одного, десять до одного. Десять вбитих росіян за одного нашого бійця. Вона (війна - УНІАН) м'ясна, вона стає технологічна. Дві сторони залучають БПЛА дуже ефективно. У росіян дуже багато артилерії і дуже-дуже багато м'яса, "зеків", які не закінчуються", - додав Філімонов.

Інші заяви Філімонова

Як повідомляв УНІАН, новий командир батальйону "Вовки да Вінчі" Сергій Філімонов прокоментував зміну головнокомандувача ЗСУ. Він наголосив, що роль Валерія Залужного у цій війні колосальна. Втім, він вважає, що критикувати призначення на цю посаду Олександра Сирського мають лише ті, хто воює.

"І цивільні, в основному цивільні, починають критикувати якось, розганяти нездорові історії. Це не їхня справа, я скажу так. Тому що ті люди, які воюють, якщо вони самі вирішать, а серед військових досить багато громадянського суспільства, досить багато людей, які можуть говорити і мають право говорити про це. Якщо там будуть великі проблеми, нехай ці люди говорять, а не цивільні. Самі знаємо, про що йде мова", - сказав Філімонов.

Вас також можуть зацікавити новини: