Російська влада змушена ховати війну проти України під назвою "спецоперація", стверджує експерт / скріншот

Якби президент Російської Федерації Володимир Путін хотів оголосити війну Україні, то зробив би це відразу.

РФ змушена ховати війну з Україною під назвою "спецоперація", розповів полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, Росія не може ні з яких - ні з політичних, ні з економічних, ні з військових мотивів оголосити війну українській державі.

"Якби Путін хотів - він би її оголосив відразу... на сьогоднішній день Російська Федерація знаходиться в такому положенні, що вони змушені ховати цю війну. Саме тому була оголошена так звана "спеціальна військова операція", саме тому Державна дума Росії запровадила кримінальну відповідальність за те, що хтось в Росії може назвати війну війною... вони катастрофічно ховають (війну - Ред.)...", - сказав полковник.

Експерт зазначив, що оголошення війни повністю змінює політичний статус країни.

"І, згідно з міжнародним правом, країна, яка оголосила війну, стає ізгоєм. Всі країни, які проти цієї війни і входять в Організацію Об'єднаних Націй, будуть зобов'язані розірвати відносини з країною-агресором... тобто, дипломатичні, фінансові, економічні, - все це розривається автоматично...", - пояснив Жданов.

Війна Росії проти України - найважливіші новини

РФ рано вранці 24 лютого здійснила повномасштабне вторгнення в Україну, проте стверджувала, що проводить "спецоперацію" нібито для "денацифікації" і "демілітаризації", але сама просто знищувала українську інфраструктуру, вбивала мирних людей і захоплювала населені пункти.

Збройні сили України дають супротивнику гідну відсіч. ЗСУ наприкінці літа пішли в контрнаступ і станом на 14 листопада вже звільнили понад 50% територій, які Росія захопила після 24 лютого.

На нашій землі станом на 16 листопада вже ліквідовано близько 82 тис. 710 супротивників.

Колишній глава уряду РФ, опозиціонер Михайло Касьянов вважає, що абсолютний кінець війни в Україні можливий навесні-влітку.

Вас також можуть зацікавити новини: